Medisch pedicure

Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere het op de juiste manier knippen en frezen van de nagels, het verwijderen van eelt en likdoorns en nagelproblemen oplossen. 
Tevens het geven van adviezen en het opsporen en wegnemen van klachten.

Als medisch pedicure mag ik alle zogeheten risico voeten behandelen.
Deze kunnen onder andere ontstaan zijn ten gevolge van diabetes, reuma, ouderdom, spasticiteit of verwaarlozing.
Tevens heb ik als medisch pedicure kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie-en reparatie en anti druk technieken. Als medisch pedicure werk ik volgens vastgestelde richtlijnen en weet wanneer de cliёnt moet worden doorverwezen naar de (behandelend) arts. Uiteraard is hygiёnisch werken bij Medisch pedicure/massagesalon Belinda vanzelfsprekend.

pedicure behandeling

Diabetische voet

Voeten van diabetische cliёnten zijn extra kwetsbaar door:

-verminderde bloedtoevoer
-uitval van zenuwen
-veranderingen van de huid
-gevoeligheid voor infecties

Bovengenoemde feiten kunnen op lange termijn tot ernstige complicaties leiden,
hetgeen extra reden kan zijn voor een voetbehandeling.
Als medisch pedicure ben ik bevoegd om uw voeten de juiste behandeling te geven.

Reumatische voet

Reumatische voeten vereisen extra zorg.
Reumapatiёnten hebben vaak te maken met gewrichtsontstekingen, standsverandering of vergroeiingen van de voeten. Al deze complicaties zijn redenen om uw voeten regelmatig door de medisch pedicure te laten behandelen.

Verwaarloosde voet

Onder een verwaarloosde voet wordt verstaan voeten waar weinig of geen aandacht aan is geschonken ten aanzien van verzorging- en/of behandeling. Vaak uit schaamte of omdat men dit zelf niet meer kan. Aarzel niet, laat uw voeten vakkundig en hygiënisch verzorgen en ervaar het gemak van professionele voetverzorging.

Oudere voet

Een oudere voet wordt veroorzaakt door afname van flexibiliteit van de banden, pezen, spieren en de verstijving van gewrichten, artrose of slijtage. De huid is doorgaans erg dun. Dit kan pijnklachten aan uw voeten tot gevolg hebben. Oudere voeten verdienen daarom extra aandacht. Doel is om mensen met oudere voeten zolang mogelijk mobiel te houden.

Spastische voet

Het gangbeeld bij een spastische voet kenmerkt zich door primaire voorvoetverplaatsing, hierdoor ontstaat een verstoorde voetafwikkeling bij het lopen. Dit wordt met name veroorzaakt door een reflex in de spieren van de voet.

Call Now Button