Specialistische Technieken

Indien uw voeten en/of nagels problemen veroorzaken of u heeft pijn, kunt u terecht in medisch pedicure salon Belinda voor de toepassing van diverse specialistische technieken.

 

Orthesiologie

Orthesiologie is het ontlasten van drukplekken en het voorkomen van wrijving, met name aan en tussen de tenen en het reguleren van de teenstand. Een orthese wordt direct op de voet gemaakt, en wordt gemaakt van siliconen materiaal. Klachten die behandeld kunnen worden met behulp van een orthese :

 -hamerteen
-een of meerdere klauwtenen
-(weke) likdoorn(s) tussen of op de tenen
-hallux valgus (knobbel aan de zijkant van de grote teen)
-hallux valgus met ruiterteen (de ene teen groeit over of onder de naastgelegen teen)

U krijgt mondeling en schriftelijk advies over de orthese en het onderhoud ervan mee naar huis.

Anti druk techniek

Bij anti druk techniek wordt gebruik gemaakt van verschillende viltmaterialen. Deze vilttechniek wordt toegepast bij druklocaties aan de voet. Dit kunnen drukplekken zijn door eeltvorming, likdoorns, ingroeiende nagels maar ook door de hallux valgus (knobbel aan de zijkant van de grote teen). 
Bij de anti druk techniek worden uiteenlopende vormen en diktes vilt gebruikt, afhankelijk van de klachten. 
Uiteraard wordt eerst het eelt of de likdoorn verwijderd voordat de plek druk vrij wordt gelegd. 

Anti druk techniek is toe te passen voor:

-bescherming tegen druk en wrijving -bescherming ter preventie

U krijgt mondeling en schriftelijk advies over de anti druk techniek mee naar huis.

Nagelreparatie techniek

Nagelreparatie Techniek wordt toegepast bij gedeeltelijk beschadigde nagels, vaak door mycose(schimmel).
Is er sprake van mycose(schimmelnagels) dan wordt dit zover mogelijk verwijderd en ontsmet en kunnen zelfs ook deze nagels esthetisch weer een goede uitstraling krijgen. 

Ik werk met de geltechniek van NCM.

NCM Techniek

Nagelbeugeltechniek

nagelreparatietechniek

Ingroeiende nagels zijn een veel voorkomend probleem.
Dit openbaart zich vaak bij een of beide grote teennagels wanneer deze neigt de huid in te groeien. Dit geeft een vervelend gevoel en vaak ontstaat een ontstekingsreactie. Nagelbeugels kunnen ervoor zorgen dat de nagel gecorrigeerd wordt, waardoor deze zijn functionele vorm terug krijgt. Meestal maak ik gebruik van de Ross Fraser techniek, een op maat gemaakte beugel van Remanitdraad. Deze beugel met omega word exact op maat gemaakt en is bedoeld om de nagel in de juiste vorm te houden. Ook maak ik gebruik van de BS spange, een plaatje dat op de nagel geplakt word. Deze beugel is zeer gebruiksvriendelijk, ook bij risicovoeten. Door de spanning van de strip zal de nagelplaat corrigeren, de beugel groeit met de nagel mee naar voren. Overige nagelbeugels in overleg.

Call Now Button